Vető Istvánt választották a cinkotaiak

Létrehozás: 2009. július 27., 10:24 Legutolsó módosítás: 2009. július 27., 14:38

Budapest – Cinkota – A Cinkotai Evangélikus Egyházközség közgyűlése 2009. július 12-én Vető Istvánt választotta meg lelkészének. Vető István érdeklődésünkre elmondta: szeptember elsejétől tölti be lelkészi állását a gyülekezetben. Szöveg: Bolla Zsuzsanna

Vető Istvánt választották a cinkotaiak

Vető István

Blatniczky János lelkész nyugdíjba vonulása miatt megüresedett a cinkotai lelkészi állás, így pályázatot írtak ki, amelyen hét lelkész is indult. A választás második körében végül ketten maradtak és a döntő szavazáson végül két szavazattal kapott többet Vető István, mint a másik lelkész.

„Engem megkértek arra, hogy pályázzam meg ezt az állást” – mondta Vető István. – Jól éreztem magam jelenlegi gyülekeztemben is, Alsóságon sok kezdeményezésem volt az ifjúság körében, de nem jártak túl sok sikerrel, ezért remélem, hogy a cinkotai gyülekezet ifjúsági munkájában tevékenyebb lehetek. A vasi lelkészi munkaközösségeket (LMK) nagyon szerettem, ezek hiányozni fognak, de remélem Budapesten is sikerül majd hasonló közösséget kialakítani a többi kollégával. Ha pedig a teológia közelsége ihletet ad, nem tartom azt sem kizártnak, hogy a régebben elkezdett tudományos munkámat is folytatom.” 

Blatniczky Jánost Gáncs Péter püspök augusztus 30-án fogja búcsúztatni. Vető István augusztus 31-től mond le az alsósági gyülekezet vezetéséről, amelynek 17 évig volt lelkésze. A cinkotai lelkészi állást szeptember elsejétől tölti be. Győri Gábor esperes – a tervek szerint – szeptember 5-én fogja beiktatni hivatalába.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben