Tengerentúli tudósítás – Amerikai önkéntesek magyarországi szolgálatáról is tárgyaltak vezetőink

Létrehozás: 2009. december 03., 09:20 Legutolsó módosítás: 2009. december 03., 09:26

Chicago – Dr. Fabiny Tamás a Magyarországi Evangélikus egyház külügyi munkájáért felelős püspöke és Prőhle Gergely országos felügyelő, a Magyar Evangélikus Konferencia (MAEK) elnöke amerikai útjuk során Torontóból Chicagoba érkeztek. Tárgyalásokat folytattak az Evangélikus Teológiai Szemináriumban (Lutheran School of Theology in Chicago), ahol az elmúlt 25 évben több mint 20 magyar ösztöndíjas is tanult, így többek között maga a püspök is az LSTC hallgatója volt az 1985-86-os tanévben.

Ezt követően a magyar delegáció ellátogatott az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház (ELCA) chicagoi központjába, ahol egyebek mellett tárgyaltak magyarországi fiatalok amerikai táborozásának lehetőségéről illetve amerikai önkéntesek magyarországi szolgálatáról az ifjúsági munkában vagy a diakónia területén, valamint más együttműködési formákról is.

Chicagoból az Ohio állambeli Columbusba vezetett a küldöttség útja, ahol a Trinity (Szentháromság) Teológiai Szeminárium vendégei voltak.

Tárgyaltak az intézmény vezetőségével, és ennek eredményeként sikerült ösztöndíjas helyeket biztosítani magyarországi teológiai hallgatók és lelkészek számára.

Tegnap, azaz december 2-án dr. Fabiny Tamás és Prőhle Gergely Clevelandbe érkeztek, ahol részt vettek a helyi magyar lelkészek ökumenikus találkozóján és látogatást tettek az Amerikai Magyar Evangélikus Konferencia kétévente esedékes közgyűlésén is.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben