Teljesen felújították a bicskei templombelsőt – Hálaadással ünnepeltek advent első vasárnapján

Létrehozás: 2009. november 30., 12:10 Legutolsó módosítás: 2009. november 30., 12:15

Bicske – Advent első vasárnapján miközben a gyülekezet hittanosai Szebik Károly lelkész citerakíséretével az adventi éneket énekelték Szarka István a Fejér-Komáromi Egyházmegye esperese meggyújtotta a felújított bicskei templom adventi koszorúján az első gyertyát. Ezzel kezdetét vette az ünnepség, amelyen a bicskeiek hálát adtak az felújított templomukért. Szöveg: Mészáros Tamás. Fotó: Bokor Béla

Az 1936-ban egy kubik gödör helyére épült templom padlózata olyan mértékben megsüllyedt, hogy az egész aljzatot és a válaszfalakat is el kellett bontani. Beépítésre került egy kisebb vizesblokk is, ami már nélkülözhetetlen volt az alkalmak megtartásához. A munkálatok mintegy három hónap alatt, nagy összefogással készültek el.

Szarka István igehirdetésében (Zak. 9,9-10) több kérdést tett fel: Vajon az ünnep Urának lesz-e helye ebben az adventi tolongásban, a vásárok ünnepi díszkivilágításban? De ugyanígy a békét meghirdető alázatos Úrnak lesz-e helye hétköznapjainkban? Az ünnepi fények szívünkben is felgyúlnak-e?

A liturgiában a helyi lelkész és az esperes mellett Zászkaliczky Péter a gyülekezet egykori lelkésze vett részt, aki a közgyűlésen is köszöntötte az ünneplő gyülekezetet. A közgyűlésen Zászkaliczky Tamásné felügyelő számolt be a munkálatokról, és fogalmazta meg köszönetét a kivitelezők és a gyülekezet felé. A gyülekezet örömében osztoztak a társult Csabdi és Csákvári Egyházközség tagjai is.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben