Tanévzáró istentiszteletet tartottak Alsóságon

Létrehozás: 2009. június 12., 12:19 Legutolsó módosítás: 2009. június 12., 12:24

Alsóság – Az Alsósági Evangélikus Egyházközségben idén is tanévzáró istentisztelettel fejeztük be a munkaévet június 14-én délelőtt 10 órakor. Forrás: Vető István.

Rendhagyó módon az istentisztelet után megvendégeltük a hittanosokat, és fehér asztal mellett értékeltük egész éves munkájukat, átadva nekik a hitoktatási bizonyítványt.
A szeretetvendégséggel párhuzamosan a résztvevők megtekinthették a gyermekek kiállított munkáit, amelyeket a tanév folyamán a gyermek-istentiszteletek alkalmával készítettek. Így mindnyájan tájékozódhattak arról, milyen bibliai történetekkel foglalkoztunk az idén, és milyen üzenetet igyekeztünk átadni.

A tanév lezárása után sem szeretnénk elveszteni a kapcsolatot a gyermekekkel. További programokat szervezünk nekik, és hívogatjuk őket istentiszteleteinkre.

A közösségépítés kiváló eszköze a már évek óta szervezett nyári kirándulás, amelynek célja az önfeledt szórakozáson túl hazánk szép vidékeinek megismerése, egyháztörténetünk nevezetes helyeinek bemutatása. Idén a július 11-i autóbuszos kirándulásunk célja Tata lesz.
Útközben érintjük Pannonhalmát is, ahol képzett idegenvezető mutatja be az apátság múltját és jelenét. Az egy napos túrára hívogatjuk a szülőket, nagyszülőket, a gyülekezet érdeklődő tagjait is.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben