Szakály Dezsőre és feleségére emlékeztek Alsóságon

Létrehozás: 2009. augusztus 06., 07:58 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 06., 08:00

Alsóság – Mint ahogyan arról honlapunk korábban hírt adott, az alsósági gyülekezetben augusztus elsején gyülekezetépítő evangélizációs napot tartottak, amelyen megemlékeztek a gyülekezet egykori tanítójáról Szakály Dezsőről és feleségéről Ilonkáról is. Részletes beszámoló az eseményről az Evangélikus Élet 2009. 08. 09. számában olvasható, Varga Krisztina tollából.

Fábián Gábor orgonahangversenye nyitotta meg a templomi megemlékezést, majd Vető István lelkész, püspökhelyettes Pál apostol szavait idézte igehirdetésében: becsüld meg, akik elöljáróid Istenben. A lelkész a tanítókról beszélt, azokról, akik előttünk járta és megszólaltatták Isten igéjét és azokról, akik egész életükben értékeket szerettek volna közvetíteni a felnövekvő nemzedéknek. Vető istván szerint a mai tanítók lelkéből talán hiányzik az a szüntelen reménység, ami csak a hitre épülhet és amelyet csak Isten alapzhat meg.

Ezután Balogh Ernő megemlékező beszédet tartott, majd Győri Elemér felügyelő ajándékot adott át a tanító gyermekeinek, Gábornak, Ildikónak és Áronnak.

A megemlékezés a tanító házaspár életét bemutató személyes tárgyak kiállításának megnyitójával folytatódott, aztán pedig az evangélikus temetőben megkoszorúzták az elhunytak sírjait.

http://www.evangelikus.hu/Members/vetis/30-eve-hunyt-el-szakaly-dezso-megemlekezes-alsosag-tanitojarol

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben