Megemlékeztek Csoóri Sándor születésnapjáról a clevelandi magyar evangélikusok is

Létrehozás: 2010. március 19., 09:26 Legutolsó módosítás: 2010. március 19., 19:13

Cleveland – lrodalmi- és zenés esttel emlékezett meg a Nyugatoldali Evangélikus Gyülekezet Csoóri Sándor 80. születésnapjának alkalmából Cleveland, Ohioban. Szöveg: Korner Veronika Júlia (kórus tag), fotó: Solymosi Aladár

 
 

A költő szellemi küldetéséről, életéről, művészetének főbb vonásairól Böjtös László tiszteletbeli konzul, a gyülekezet presbitere tartott előadást. Csoóri Sándor költeményeiből Hargitai István szavalt.

A Magyar Iskola kis növendékei énekkel és versekkel készültek. Olyan gyermekversek is elhangzottak mint a Moziba megy a hold és a Szalmaszál. Felkészítő tanáruk Tamásy Éva lelkész volt.

Az alkalmon szolgált a főként gyülekezeti tagokból álló Kis Magyar Kórus is, Taizéi énekekkel és két Esterházy Pál darabbal. A kórust Tamásy Zoltán lelkész dirigálta.

A tizenegy éves Tamásy Márton Bach orgonadarabbal szolgált.

A tartalmas művészeti program után volt alkalom még egy kis beszélgetésre, együttlétre is. A gyülekezet alsó termében házias készítésű toroskáposzta várta a megjelenteket. Az alkalomra Kanadából – Windsor – is érkeztek vendégek.

Köszönjük szépen a szolgálattevőknek a színvonalas műsort.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben