Május 20-ig lehet rendelkezni az egy százalékos felajánlásokról

Létrehozás: 2010. május 19., 09:06 Legutolsó módosítás: 2010. május 19., 09:07

Budapest – 2010. május 20-ig adhatják postára az adóbevallásunkat az érintettek, és ennyi idő van arra is, hogy az 1+1 százalékos felajánlásról döntsenek az adózók. Szöveg: evangelikus.hu

Bevallásukkal együtt az adózók nyilatkozhatnak az 1+1 százalék felajánlásáról is. A 2008-as évre vonatkozó adatok szerint az 1 százalék felajánlására jogosultak csupán 49 százaléka élt ezzel a lehetőséggel, ami azt jelenti, hogy bár 33 milliárd felett rendelkeztek az adózók, de csak 18 milliárdot ajánlottak fel – mondta nemrégiben egy sajtótájékoztatón Kriskó Csaba, az APEH bevallási főosztályának vezetője, hozzátéve akkor azt is, bíznak benne, hogy idén többen élnek ezzel a 14 éve létező állampolgári jogukkal.

A egy százalékokkal kapcsolatos nyilatkozatok többféleképpen is benyújthatók. Történhet ez többek között lezárt borítékban a bevalláshoz mellékelve, munkáltatói adómegállapítással, elektronikus úton űrlapként vagy az egyszerűsített bevallás részeként a 0953-as nyomtatványon, s persze postázható is.

Érdemes még azt is tudni, hogy egyik 1 százalékunkat az általunk választott civil szervezetnek adjhatjuk, míg a másikat valamely egyház vagy a költségvetési törvényben meghatározott célra, a „kiemelt előirányzat” nevet viselő tétel javára adományozhatjuk.

A Magyarországi Evangélikus Egyház technikai száma: 0035.

Egyházunk alapítványainak listáját a következő oldalon találja meg:
http://www.evangelikus.hu/rolunk/1

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben