Konferencia a válságról – bizakodó svédekkel és magyarokkal – KÉPEKKEL!

Létrehozás: 2009. szeptember 04., 19:40 Legutolsó módosítás: 2009. szeptember 07., 08:42

Balatonszárszó – 2009. szeptember 1 és 4 között került megrendezésre a harmadik svéd-magyar lelkészkonferencia. A közel harminc résztvevő a Déli Evangélikus Egyházkerület és a Linköpingi Egyházkerület partnerkapcsolatának gyümölcseként immár második alkalommal tartott angol nyelvű teológiai konzultációt Magyarországon. Szöveg: Jóné Jutasi Angelika, fotó: Lázár Zsolt

 
 

Dr. Hetesi Zsolt csillagász előadása az emberi mohóságról, a felelőtlen fogyasztásról, a környezetünket és civilizációnkat fenyegető összeomlásról megdöbbentő információkat tárt a hallgatók elé.

Szabó B. András a gazdasági világválságról szólt. A fiatal doktorandusz rámutatott azokra a lehetőségekre, melyek által az egyház katalizátorként szolgálhat: lelkigondozással, diakóniával és az igehirdetéseken keresztül.

Dr. de Hulster Nagy Dorottya a társadalmunkban jelenlévő kisebbségek, a bevándorlók kérdésére a nyitott gyülekezet képét ajánlotta fel.

Bakay Péter és Lázár Zsolt olyan proaktív egyházi projekteket mutattak be, melyek a társadalmi krízist orvosolják kézzelfogható eredményekkel (cigánymisszió Sárszentlőrincen, gyülekezeti diakónia Szarvason).

Dr. Joób Máté, dr. Varga Gyöngyi, Päivi Pykäläinen és Jonny Karlsson a lelkészi szolgálatban jelentkező kríziseket tárták elénk.

Gáncs Péter és Martin Lind püspökök szerint a partner-egyházkerület kapcsolata jövőjét nem fenyegeti krízis.

Hamarosan újabb öt esztendőre kívánják meghosszabbítani a két egyházkerület közötti, immár egy évtizedes együttműködési szerződést, mert mindkét fél szeretné folytatni az egymástól való tanulást. 

További képek dián:

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben