Kisléta – Csendesen vett részt egyházunk a temetésen

Létrehozás: 2009. augusztus 11., 14:44 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 11., 14:46

Kisléta – Mint ahogyan arról hírt adtunk, ökumenikus szertartás keretében helyezték örök nyugalomra a kislétai gyilkosság áldozatát, a 45 éves Balogh Máriát pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros köztemetőjében. A temetési szertartáson a református és katolikus egyházak képviselői mellett csendesen ott volt a Magyarországi Evangélikus Egyház képviseletében Laborczi Géza, evangélikus lelkész is. Szöveg: Bolla Zsuzsanna. (Laborczi Géza az Evangélikus Élet következő számában (2009. 08. 16.) publicisztikai írásban emlékezik meg erről.)

Kisléta – Csendesen vett részt egyházunk a temetésen

A temetés – Jobb oldalt a háttérben meghúzódva áll Laborczi Géza, lelkész

Laborczi Géza beöltözött Luther-kabátba, de nem szólt az egybegyűltekhez, csak csendes imádságban hordozta Isten előtt az elhunytat.

„Vannak helyzetek, amikor az egyháznak ki kell fejeznie, hogy hol áll. Mi, Krisztusban hívők, az áldozatok mellett állunk – mondta honlapunknak Laborczi Géza, lelkész. – Egyházunk képviseletében ott voltam Szögi Lajos, olaszliszkai tanár temetésén is és most Balogh Mária búcsúztatására is elmentem. Mindkét temetésen egyházunk hivatalos képviselőjeként voltam jelen. A kislétai temetésen csendes módon, imádságban hordoztam az elhunytat.”

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben