Kihez fordulhatok?: Tapasztalatcserére gyűltünk össze

Létrehozás: 2009. november 18., 13:21 Legutolsó módosítás: 2009. november 18., 13:57

Budapest – Honlapunkon egy éve működik Kihez fordulhatok? – elnevezésű rovatunk, amelynek tagjai névvel és arccal vállaják, hogy a hozzájuk fordulók kérdéseire emailben válaszolnak. Havonta átlagosan harminc elektronikus levelet kapnak. Van, aki pszichológiai jellegű problémákkal, mások pedig teológiai jellegű kérdésekkel fordulnak hozzánk, mi pedig megpróbálunk legjobb tudásunk szerint segíteni nekik. Internetes lelkigondozói csapatunk időről időre összegyűlik, hogy örömeinket és gondjainkat megosszuk egymással, esetleg egymástól segítséget kérjünk. Ezúttal 2009. november 17-én találkoztunk páran egy közös kávéra. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Kihez fordulhatok?: Tapasztalatcserére gyűltünk össze

Bogdányi Mária, Kuntz Nóra és Balicza Iván

Sokféle kérdéskört érintenek a hozzánk fordulók emailjei. Átlagosan elmondható, hogy a legtöbben azok vannak, akik valamiféle információt kérnek, egyházi kiadványt, Bibliát, könyvet keresnek, esetleg anyakönyvi adatok iránt érdeklődnek, intézmények elérhetőségei, címei, lekészek telefonszáma érdekli őket. Mások más felekezetek híveiként teológiai-, vallási kérdéseket szeretnének megbeszélni velünk, de sok evangélikus is fordul hozzánk hitbeli gondjaival.

A kérdezők egy csoportja azonban komoly problémákra keres megoldást nálunk. Családi-emberi kapcsolatok válsághelyzetei miatt (nevelési problémák, válás, öngyilkossági hajlam, haláleset, drogproblémák, alkoholizmus...stb.) lelkészi beszélgetést kérnek, mások betegségekkel, vagy családtagjuk testi-lelki problémájával kapcsolatban kérdeznek. Örömmel mondhatjuk, hogy sok esetben segítettünk már. Ha egy problémát emailben nem tudunk orvosolni, és mi magunk már nem tudjuk tovább kísérni a bajba jutottat, segítőket, szakemberi tanácsokat is igénybe szoktunk venni.

Továbbra is várjuk tehát szeretettel leveleiket a www.evangelikus.hu/interaktiv/kihezfordulhatok oldalon megtalálják segítőink listáját és a http://www.evangelikus.hu/interaktiv/kihezfordulhatok/itt-irhatsz-nekuenk oldalon pedig írhatnak nekünk kiválasztva azt a személyt, akitől a választ várják kérdésükre.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben