Katechetikai napot rendeztek Cegléden, a családi istentisztelet lehetőségeiről

Létrehozás: 2010. március 22., 09:42 Legutolsó módosítás: 2010. március 22., 09:50

Cegléd – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye szervezésében 2010. március 20-án, szombat délelőtt, katechetikai nap került megrendezésre a ceglédi evangélikus gyülekezeti teremben. A megye lelkészeit és hitoktatóit összegyűjtő alkalmon Bence Imre budavári lelkész a családi istentisztelet lehetőségeiről osztotta meg a tapasztalatait a jelenlévőkkel. Szöveg és fotó: Kustra Csaba

 
 

Őszinte hangvételű előadásában egyrészt felhívta a figyelmet azokra a jelenségekre, amelyek egy mai tradícionális evangélikus gyülekezetben akadályai lehetnek az ilyen jellegű úgynevezett „totyogó, csúszó-mászó” istentiszteleti alkalmaknak a megvalósításában és folyamatos megtartásában.

Másrészt örömmel mutatta be azokat a szervezési lépéseket, eszközöket, liturgiai elemeket, kellékeket és mindehhez kapcsolódó látásmódot, amely esélyt adhat minden gyülekezettől eltávolodott fiatal család hatékony megszólításában.

Az előadás után minden résztvevő személyes kérdések és beszélgetések által gondolkodhatott el azon, hogy az elhangzottakból mit lehet felhasználni a saját gyülekezeti körülményei között.

 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben