Jubileumi konferencia az EKME évfordulón

Létrehozás: 2009. július 16., 08:09 Legutolsó módosítás: 2009. július 16., 08:22

Piliscsaba – Az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) idén ünnepli elődje, a Magyarhoni Ágostai Hitvallású Evangélikus Misszióegyesület (MAHEM) megalakulásának századik évfordulóját. Július 5 és 8 között a piliscsabai Béthel Evangélikus Missziói Otthonban rendeztek nyári konferenciát a születésnap jegyében. A hét összefoglaló címe: Hitünk – Isten lehetőségei volt. Forrás: Evangélikus Élet infó

A felnőtt programokkal párhuzamosan a külmisszió iránt érdeklődő gyerekek is a táborban vehettek részt, ahol a Biblia hőseivel ismerkedhettek meg.

Jasmin Canady vasárnapi iskola tanítójaként a pakisztáni fiúk és lányok életéről számolt be az összeseregletteknek. Előadásában kitért arra is, hogy bár iszlám országban él, de kisebb keresztény közösségek szerte az országban megtalálhatóak.

A héten előadást tartott Csépe Andrea, aki a közép- és dél-ázsiai misszióról beszélt, különösen a magar törzsből származó keresztény testvérek életéről.

Bálint Anikó édesanyja, Bálintné Kis Beáta üzenetével érkezett Kenyából. Immáron négy éve szolgálnak Nairobi nyomornegyedeinek szegényei között, ahová nemsokára egy református teológus is kiutazik, valamint Bence Zsófia gyógytornászként fogja a missziót támogatni.

Az igei alkalmakon többek között Kézdy Péter piliscsabai lelkész és Aradi György, budapest-fasori lelkész szolgáltak.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben