Johannes Erlbruch lesz a budavári Németajkú Evangélikus Gyülekezet lelkésze

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2009. július 29., 19:03 Legutolsó módosítás: 2009. július 29., 19:07

Budapest – 2009 márciusában választotta meg a budavári Németajkú Evangélikus Gyülekezet Johannes Erlbruch lelkészt, aki az eddigi lelkész, Andreas Welmer utódja lesz. A gyülekezet lelkészei kilencévente váltják egymást, így kerül sor idén a változásra. Andreas Welmer búcsú igehirdetése augusztus 30-án 10 órakor lesz, Johannes Erlbruch beiktatását pedig szeptember 6-án 10 órakor végzik a kápolnában. Szöveg: Bolla Zsuzsanna. Forrás: Lutherischer Dienst, 45 Jahrgang, 2009., Heft 3.

Erlbruch szeptember 1-től lép hivatalába a magyar fővárosban. Ő eddig a Lüdenscheid Egyházkerület Brügge nevű városkájában volt lelkész, innen költözik majd magyar feleségével együtt hazánkba. A házaspárnak van három kis gyermeke.

Johannes Erlbruch korábban az erlangeni Martin-Luther-Bund diákszállóján lakott, aztán 1996/1997 tanévében Szekszárdon volt ösztöndíjas és segédlelkészi évének is egy részét Dél-Magyarországon töltötte.

A Németajkú Evangélikus Gyülekezet az elmúlt évben ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját. A gyülekezet a Németországi Evangélikus Egyház kihelyezett gyülekezeteként működik. A német nyelven folyó istentiszteleteknek azonban ennél hosszabb hagyománya van már a budavári gyülekezetben, ahová minden vasárnap tíz órakor várják a híveket istentiszteletre, amelyet a Táncsics Mihály utca 28. szám alatt lévő kápolnában tartanak.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben