Interaktív kiállítás nyílik a reformáció hónapjában

Létrehozás: 2008. október 09., 21:22 Legutolsó módosítás: 2008. október 26., 08:12

Budapest - Az Október a reformáció hónapja programsorozathoz idén országos interaktív Biblia-kiállítás is tartozik. Forrás: MTI

A reformációra való emlékezés része ebben az évben a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) megalakulásának 65. évfordulója - mondta Bóna Zoltán, a MEÖT főtitkára.
A reformáció hónapjának programjai között szerepel ökumenikus missziós nap és a Művészetek Palotájában tartandó zenei fesztivál is.
A Bibliával a mindennapokban elnevezésű programsorozaton több városban bemutatandó interaktív kiállításon pódiumra emelik a Bibliát, köré pedig két oldalt az Isten útja az emberhez és az ember útja Istenhez elnevezésű tárlatokon festményeket, fotókat, grafikákat tekinthetnek meg az érdeklődők és belehallgathatnak bibliai tárgyú zeneművekbe - magyarázta a kiállítás szervezője, Bölcsföldi András. Elmondása szerint a kiállítás azt is bemutatja, hogyan terjedt el a Biblia az emberiség körében.
A MEÖT elnöke, D. Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök beszédében kiemelte: az ökumenikus intézmény "komoly missziós, evangelizációs munkát végez"; ennek egyik eredményeként értékelte, hogy kezdeményezésükre évente ortodox napokat tartanak. Mint mondta, ez hozzájárult ahhoz, hogy a magyarországi ortodox felekezetek közeledjenek egymáshoz.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben