Ifjúsági pinceklub nyílt Szombathelyen

Létrehozás: 2009. május 27., 07:19 Legutolsó módosítás: 2009. május 27., 07:30

Szombathely – Különleges ünnepre gyűlt össze a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség múlt vasárnap, 2009. május 24-én. A lelkészi hivatal alatt húzódó, valamikor borospinceként (a második világháború alatt légiópinceként) használt épületrész új funkciót kapott. A Magyarországi KIE, a gyülekezet SOTER Evangélikus Egyesülete, illetve a helyi Savaria Y’s Men Klub összefogásával KIE-Pince néven egy olyan klubhelység került kialakításra, mely a jövőben a Szombathelyen élő fiatalok találkozóhelye lehet. Szöveg és képek: Menyhárt Izabella.

Az építési munkálatokhoz szükséges összeget pályázati úton nyerték el. Az ötletes, szép kivitelű előzetes tervek három évvel ezelőtt kerültek a nemzetközi Y’s Men mozgalom Dán Régiójához, ahol minden évben egy-egy kiemelt projektet támogatnak. A döntés megszületése után egy éven keresztül a Dániában működő Y’s Men klubok azért dolgoztak, hogy a megpályázott keretösszeg összegyűljön.

A pályázat mellett nem csupán a kidolgozás minősége szólt hanem az is, hogy Magyarország még nem kapott ilyen jellegű támogatást. Vagn Borregaard, a régió volt elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy az ifjúsági pinceklub ötletének a mozgalom eredeti célkitűzésével való összhangja győzte meg a döntéshozókat.

Az ünnepi istentiszteleten Lupták György esperes úr, a MKIE elnöke végezte az igehirdetés szolgálatát. A Dán Régió küldöttsége közreműködött a 4 új Savaria Y’s Men klubtag avatási szertartásában. A megnyitó és a közös ebéd után a KIE-Pince első hivatalos programján egy ifjú klubtag számolt be ösztöndíjasként Dániában töltött három hónapjának élményeiről.

Az ünnepséget egy kreatív kerekasztal beszélgetés zárta, melyet Buda Annamária, a Diakóniai Osztály vezetője moderált, a városban működő, ifjúsággal foglalkozó önkéntes szervezetek képviselőinek részvételével.

Kísérje Isten áldása ezt a nem mindennapi együttműködést! Folytatódjék a pinceklub növekedése, a fizikai megszületést kövesse a lelki, a belső tartalmakkal való gazdagodás!

 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben