Fúj a szél – A várpalotai missziói napról

Létrehozás: 2010. április 14., 18:17 Legutolsó módosítás: 2010. április 14., 18:23

Várpalota – Missziói nap volt Várpalotán 2010. április 10-én. Nikodémus történetén keresztül a Szentlélek munkájáról hallhattak a résztvevők. Szöveg és fotó: Kormos Zsuzsa

Délelőtt a bakonycsernyei lelkészházaspár, Szarka István esperes és Szarka Éva kezdte az alkalmon való vendégszolgálatot. A szél arra fúj, amerre akar; hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön, és hová megy: így van mindenki, aki a Lélektől született ( Jn 3,8 ) – így szólt a nyitó áhítat igéje Szarka István tolmácsolásával.

A továbbiakban frissítő énektanulás, majd a Panni félelmei című bábelőadás következett. A jelenet segítségével kicsik és nagyok jobban átélhették az igét: Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége (Zsolt 91,4 ). Ezután a gyermekeket a lelkésznő a témához kapcsolódó foglalkozása kötötte le, a felnőtteknek pedig a lelkész tartott előadást Az újjászületés csodája – Víztől és Lélektől címmel. A közös ebédet követően Dobóné Kiss Ildikó és az Éiri együttes folytatta a missziót. Ők egy csodálatos ír keresztény népzenei koncerttel tettek bizonyságot a hitükről ír, angol és magyar nyelven. Dalaik között ezer és több száz éves imádságok, dicséretek hangzottak el.

Végül Szarka Éva befejező áhítata zárta az együttlétet a következő ige alapján: És ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie, hogy aki hisz, annak örök élete legyen őbenne. (Jn 3, 14-15 )

Azt hiszem, minden megjelentnek egy feledhetetlen élmény volt ez a nap és gazdag lelki táplálékot vihettek haza.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben