Evangélikusok is imádkoztak a Bajnai-Ficó csúcstalálkozó alatt

Létrehozás: 2009. szeptember 17., 11:15 Legutolsó módosítás: 2009. szeptember 17., 11:16

Budapest – Mint ahogyan arról mi is korábban hírt adtunk, Bajnai Gordon magyar és Robert Fico szlovák kormányfő a szécsényi Forgách-kastélyban szeptember 10-én zajlott találkozójakor, katolikus testvéreink, a nógrádi város ferences templomában Beer Miklós váci püspök vezetésével közös imádságot tartottak a két nép közötti kiengesztelődésért. Azt azonban már kevesen tudják, hogy az esemény ideje alatt a józsefvárosi evangélikus templomban Hanna Peničková evangélikus lelkésznő tartott áhítatot és imakört. Az Evangélikus Belmissziói Baráti Egyesület (EBBE) és a Magyar Evangélikus Konferencia (MAEK) által szervezett alkalomról az Evangélikus Életben (2009. 09. 20.)olvashatnak bővebb tudósítást.

Az Evangélikus testvér-gyülekezeti kapcsolatok a Kárpát medencében című előadás- és beszélgetéssorozat első alkalmán, a Százd-Ipolyszakállosi Evangélikus Egyházközség magyarországi kapcsolatairól Srna Zoltán felügyelő és Hanna Peničková evangélikus lelkésznő adott áttekintést az egybegyűlteknek.

Mellettük a budaörsi és sajógömöri evangélikusok is szóltak, akik között 2006 óta él testvérgyülekezeti kapcsolat. A budaörsiek részéről Endreffy Géza lelkész és Garádi Péter felügyelő, a sajógömöriektől Rusznyák Dezső lelkész számolt be a tapasztalatokról.

A következő, október 8-i alkalmon az Arad megyei Fazekasvarsánd és a Veszprém megyei Lovászpatona közötti kapcsolat lesz a téma.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben