EPOT – A délutáni program súlyponti kérdése a presbiterek képzése volt

Létrehozás: 2009. szeptember 14., 11:21 Legutolsó módosítás: 2009. szeptember 14., 11:49

Budapest – Az Evangélikus Presbiterek Országos Találkozóján dr. Fabiny Tibor és akciócsoportja által elkészített presbiteri képzési tervet Győri Gábor esperes ismertette. A vetítettképes előadás után fórumbeszélgetés résztvevőit lehetett faggatni arról, mi a véleményük a tervekről. Szöveg és fotó: Bolla Zsuzsanna

EPOT – A délutáni program súlyponti kérdése a presbiterek képzése volt

Győri Gábor esperes

A fórumbeszélgetést ezúttal is Lengyel Anna, egyházkerületi felügyelőasszony vezette. Mellette dr. Pálmai István paksi felügyelő,  dr. Varga Gyöngyi teológiai docens, Végh Szabolcs presbiter, intézményvezető (Balatonszárszó), D. Szebik Imre nyugalmazott püspök, Hallgatóné Hajnal Judit iskolaigazgató, dr. Garádi Péter budaörsi felügyelő és Böjtös Attila gyülekezeti munkatárs (Sárbogárd) foglaltak helyet a pódiumon.

Arra próbáltak meg választ keresni, vajon szükséges-e a presbiterek képzése és ha igen, akkor milyen formában van erre lehetőség. Megpróbáltak válaszolni az sms-ben hozzájuk intézett kérdésekre is, de az idő szűkössége miatt sajnos nem mindegyikre tudtak válaszolni, épp ezért az Evangélikus Élet hasábjain folytatódik majd a párbeszéd.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben