Egy Vár a Vasgyár közepén

Létrehozás: 2009. február 16., 15:22 Legutolsó módosítás: 2009. február 16., 15:29

Miskolc – Diósgyőr – Vasgyár - A Diósgyőr-Vasgyári Evangélikus Egyházközség vasgyári temploma felszentelésének 70. évfordulóját, valamint az altemplom felújítását és felszentelését ünnepelte február 15-én vasárnap. Szöveg: Czöndör István

Egy Vár a Vasgyár közepén

Szebik Imre, Fabiny Tamás és Molnár József

Az igeszolgálatot dr. Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke végezte. A 46. zsoltár igéi alapján, prédikációjában kiemelte „a vár formájával ez a templom ma is oltalmat jelképez, de csak egyedül Isten az „Erős vár”, nála kaphatunk egyedül menedéket”.

Az ünnepi istentisztelet liturgiájában D. Szebik Imre ny. püspök, Sándor Frigyes, a Borsodi-Hevesi Egyházmegye esperese valamint Molnár József, a gyülekezet lelkésze szolgáltak. 

A templom alatt található altemplom és gyülekezeti terem Hrabács Józsefről, a gyülekezet egykori felügyelőjéről kapta a nevét. A mai kornak megfelelően, korszerűen kialakított terem akár száz ember befogadására is alkalmas és tovább bővíthető, amely a gyülekezet és az ott folytatott lelki élet egy újabb „bástyája” lehet ma, ott a Vasgyár közepén.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben