Csendesnap Tállyán – A teremtésről beszélgetett a mintegy 90 résztvevő

Létrehozás: 2009. augusztus 31., 13:42 Legutolsó módosítás: 2009. szeptember 02., 15:12

Tállya – Augusztus 29-én csendesnapot tartottak Tállyán, amelyen Blatniczky János kerületi missziói lelkész és Szakács Tamás lelkész szolgáltak. Az összegyülekezés résztvevői „A teremtés a mai ember gondolkodásában” témáját járták körül. Fotó: Gerlai Pál

Csendesnap Tállyán – A teremtésről beszélgetett a mintegy 90 résztvevő

Az oltár mellett Sándor Frigyes esperes, és az In His Steps miskolci keresztény együttes tagjai

A program az In His Steps együttes énektanításával kezdődött, majd Blatniczky János tartott áhítatot. Ezután Szakács Tamás előadását hallgatták meg, és ennek megbeszélésére került sor. Ebédszünetben és a nap délutánján a Luther Kiadó aktuális munkájával és kiadványaival ismerkedhetett meg a csendesnapra eljött mintegy 90 fő. Délután a miskolci Evangélikus Kossuth Gimnázium mutatkozott be és tartottak kisebb műsort. A záró úrvacsorai istentiszteleten Szakács Tamás hirdette az igét.

 

Linkek
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

Kiegészítés

Elküldte Blatniczky János Dániel idő 2009. augusztus 31., 22:12
Csupán annyit tennék hozzá, hogy Tállyán két előadás hangzott el: az első egy részletes tudományos fejtegetés volt a tudomány és teológia kapcsolatáról a teremtés tekintetében. A másik, filmvetítéssel egybekötött előadás pedig az evolúciós elmélet tudományos alapon történő kritikáját tartalmazta, rámutatva az elmélet tudományos okok miatti tarthatalanságára. Kár, hogy ez kimaradt a beszámolóból, annak ellenére ez volt a délelőtti program apropója.

kiegészítés

Elküldte Horváth-Bolla Zsuzsanna idő 2009. szeptember 01., 08:43
Kedves János!
Köszönöm a kiegészítést. Bármikor szívesen várok beszámolót ilyen alkalmak után.
Szeretettel: Zsuzsa (a szerk.)