Család a gyülekezetben – gyülekezet a családban – Hitoktatók első kerületi találkozója délen

Létrehozás: 2010. március 22., 09:23 Legutolsó módosítás: 2010. március 22., 09:32

Budapest – „Mint a folyóvíz mellé ültetett fa” – ezzel az első zsoltárból vett mottóval rendezett hitoktatói találkozót a Déli Egyházkerület 2010. március 20-án. Az első ízben meghirdetett tanulmányi napon – amelynek az Evangélikus Hittudományi Egyetem adott otthont – lelkészek és hitoktatók közel ötvenen vettek részt. A találkozó délelőttjén Bodó Sára, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem docense A hit továbbadása közösségben címmel tartott előadást. A rendezvényen jelen volt Radosné Lengyel Anna egyházkerületi felügyelő is. Szöveg és fotó: Smidéliusz András. Az alkalomról az Evangélikus Élet március 28-i számában is olvashatnak majd.

A program kezdetén Széll Éva teológus hallgató invitálta közös éneklésre a megjelenteket.
Ezt követően Szabóné Mátrai Marianna püspökhelyettes Zsolt 1 alapján megtartott áhítatában az ószövetségi kép feszültségéről szólt. Mint fogalmazott: „Mi a szerteszét szóródás nagy kísértésével és a kiégés veszélyével szemben minden erőnkkel azon küzdünk, hogy a ránk bízottak meggyökerezzenek, stabilak legyenek, a zöldellő fához hasonlóan növekedjenek... A mai nap éppen erre a stabilitásra, meggyökerezésre, zöldellő életre szeretne minket szólítani, erősíteni, ennek a lehetőségét kívánja felmutatni.”
Bodó Sára előadásában a családokkal való gyülekezeti együttműködés szükségességének, lehetőségeinek és korlátainak kérdéskörét járta végig hallgatóival.
Délután forgószínpadszerű csoportfoglalkozásokkal folytatódott a program, melynek során – Grendorf-Balogh Melinda, Kerepeszki Anikó, Szűcs Petra és Szabóné Mátrai Marianna közreműködésének köszönhetően – a családi nap, a családi istentisztelet, a táborok és szabadidős programok, valamint a konfirmációi oktatás és a konfirmáció témakörein belül négy helyszínen gyűjthettek hasznos ötleteket a találkozó résztvevői.
A tartalmas, vidám együttlét ötletbörzével, közös énekléssel és záró imádsággal ért véget.

A találkozó prezentációs anyagai megtalálhatóak a Déli Evangélikus Egyházkerület honlapján: http://del.lutheran.hu/portletek/letoltheto-segedanyagok/hitoktatoi-talalkozo-2010

További képek: http://del.lutheran.hu/hirek/csalad-a-gyulekezetben-2013-gyulekezet-a-csaladban-2013-hitoktatok-elso-keruleti-talalkozoja-delen 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben