Átúszta a Balatont az evangélikus lelkész

Létrehozás: 2009. augusztus 06., 09:29 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 06., 10:29

Révfülöp – Balatonboglár – Augusztus elsején rendezték meg Révfülöp és Balatonboglár között a XXVIII. Balaton-Átúszás Versenyt, amelyre idén első alkalommal benevezett a szarvasi evangélikus lelkész, Lázár Zsolt is. Az 5,2 kilométeres távot 2 óra 35 perc és 16 másodperc alatt teljesítette. Szöveg: Bolla Zsuzsanna

„Régóra bennem volt a vágy, hogy átússzam a Balatont – mesélte érdeklődésünkre Lázár Zsolt. – Több éven át ez sosem jött össze. Tavaly például esküvőt kellett tartanom, így nem jutottam el a versenyre, de a Kőrösön akkor leúsztam az 5,2 kilométeres távot. Most családommal itt nyaralunk és egy presbiterem, Megyik Attila szintén benevezett a versenyre, így az ő bíztatására nekivágtam. Gyülekezetünk felügyelője, a senior úszó bajnok, Klenk József is támogatott a megvalósításban.”

A kétgyermekes apuka rendszeresen sportol, így edzésben volt.

„Két és fél óra alatt az embernek van ideje (el)gondolkodni, átgondolni életét, mindennapjait. Az ember egyedül van és érzi a ráhagyatottságot is, hogy felülről jövő, spirituális támogatás nélkül nem lehet teljesíteni. Kicsit olyan ez, mint egy zarándokút: az ember Istennel együtt haladhat csak az úton, juthat egyre tovább” – osztotta meg velünk gondolatait a lelkész, aki a 9200 indulóból a 3428. helyen végzett és teljesítményéről oklevelet is kapott.

Mi is gratulálunk, hogy szerencsésen átúszta – megúszta!

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

átúszás, lelkész

Elküldte Szabó-Pap Gabriella idő 2009. augusztus 06., 18:54
Szeretettel gratulálok Lázár Zsolt lelkész úrnak! Adja Isten, hogy sok követője legyen a sportban is, lelkiekben is!