Ajándékgyűjtés börtönben élők gyerekeinek

Létrehozás: 2008. november 04., 10:11 Legutolsó módosítás: 2008. november 05., 12:46

Gödöllő - A Magyar Testvéri Börtöntársaság csakúgy, mint az elmúlt 16 évben, idén is megszervezi karácsonyi ajándékozási programját, az Angyalfa programot – adta tudtunkra Roszík Gábor, evangélikus lelkész, a Magyar Testvéri Börtöntársaság és a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezetének elnöke.

Ajándékgyűjtés börtönben élők gyerekeinek

Karácsonyi ajándék

A program lényege, hogy megajándékozzák a börtönökben lévő szülők gyermekeit, így teremtve kapcsolatot velük és a családdal (mindig a börtönben lévő szülő kérése és a börtönlelkész támogatása alapján), s igyekeznek megszervezni a folyamatos lelkigondozást is. Ez számtalan esetben hozzájárult ahhoz, hogy a börtönben lévő és a család között a kapcsolat több éven keresztül is megmaradt, a szabaduló visszatérhetett a családhoz, visszailleszkedhetett a társadalomba, megszakadhatott az az ördögi kör, amelynek a végén a gyermekek is, a szülő példáját követve bűnöző életmódot folytatott és végül börtönbe került.
Tavaly a program segítségével 1137 gyermeket értek el karácsonyi ajándékukkal, akik számára ez reményt jelentett, hogy fogvatartott édesapjuk vagy édesanyjuk, még mindig szereti őket és gondol rájuk.
A szervezők nem nagy gyűjtésre gondolnak, ha csak pár kisebb ajándékot tudnak küldeni, azt is nagy szeretettel fogadják a gyermekek nevében. Ajándékaikat, játékokat, könyveket, tartós élelmiszereket, csokoládét (*ruhafélét nem*), november 30-ig várják a következő címre: Magyar Testvéri Börtöntársaság, 2100 Gödöllő, Röges utca 56.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben