A Sztehlo konferencián fogható kézbe először Keveházi László Sztehlo Gáborról írt tanulmánya

Létrehozás: 2009. május 20., 15:34 Legutolsó módosítás: 2009. május 20., 15:46

Budapest – 100 éve született Sztehlo Gábor címmel D. Keveházi László 62 oldalas tanulmányt írt az egykor zsidó gyermekek megmentéséről híressé vált evangélikus lelkészről. A kiadvány a Luther Kiadó gondozásában, füzet formájában jelenik meg és a május 25-én, a Budahegyvidéki Evangélikus Gyülekezetben megrendezésre kerülő Sztehlo konferencián foghatják majd kézbe először az érdeklődők.

Mint ismeretes, egyházunk Sztehlo Gábor születésének 100. évfordulójára, idén emlékévet hirdetett meg, amelynek egyik kulcsfontosságú alkalma lesz a május 25-én a Budahegyvidéki Evangélikus Gyülekezetben (Kékgolyó utca 17.)megrendezésre kerülő konferencia.

A konferencián többek között Sztehlo Gáborról előadást tart majd D. Keveházi László nyugalmazott lelkész, egyháztörténész, egykori Sztehlo gyermek, a Gaudiopolis első miniszterelnöke is és bemutatja az érdeklődőknek a Luther Kiadó legújabb kiadványát, amely a napokban jön ki a nyomdából.

A 10 órakor kezdődő konferencia megnyitóját Prőhle Gergely tartja, áhítattal Ittzés János elnök-püspök szolgál, és közreműködik Gryllus Dániel is.

A további részletes program itt olvasható el. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben