A jó pásztor hívogató hangja – Missziós napok Telekgerendáson

Létrehozás: 2009. április 28., 08:19 Legutolsó módosítás: 2009. április 28., 08:24

Telekgerendás – Az elmúlt esztendőben elindított jó gyakorlatot folytatva, immár másodízben rendezték meg Telekgerendáson a „Teleki Családi Napokat” 2009. április 24. és 26. között. Liptákné Gajdács Mária evangélikus lelkész vezetésével a formálódó evangélikus gyülekezet tagjai, civil szervezetekkel összefogva, komoly áldozatvállalással készítették elő, és bonyolították le a hétvége alkalmait. Szöveg és fotó: Smidéliusz András

Gazdagító élményben lehetett része mindazoknak, akik bekapcsolódtak a környező gyülekezetek lelkészeinek és ifjúsági együtteseinek közreműködésével, illetve a helyi szlovák klub bevonásával életre hívott programsorozatba. Gyermekek és felnőttek, sportot kedvelők és zeneszeretők, elcsendesedni vágyók és irodalom iránt érdeklődők egyaránt válogathattak a gazdag kínálatból. Gáncs Péter, a Déli Egyházkerület püspöke és Radosné Lengyel Anna egyházkerületi felügyelő a rendezvény első napján találkozott a helyi gyülekezettel. A múlt század derekán az Állami Gazdaság köré szerveződött településen sokáig az általános iskolában tartottak istentiszteleteket. A rendszerváltozást követően az önkormányzat által adományozott telken 1992-re épülhetett fel az evangélikus templom. A kerület elnöksége örömének adott hangot, hogy mára a közösség önállósulása és a presbitérium megválasztása került napirendre. A gyülekezet lelkésze utalt arra, hogy a másfél évtizede elvetett mag kezdi meghozni termését: idén négy fiatal és három felnőtt konfirmált a gyülekezetben.

A kötetlen fórumbeszélgetést evangelizációs alkalom követte Gáncs Péter igehirdetési szolgálatával. A püspök Jn 10,1-10 alapján arra a Jézusra mutatott, aki jó pásztorként gondoskodik övéiről, ismerős hangon szólítja őket, és előttük megy, sőt a halálból a bőséges és túlcsorduló életre nyíló ajtóként mutatkozik be számukra. Ugyanakkor emberekre is rábízza nyáját, hogy nehogy elszéledjenek, sőt inkább növekedjenek illetve meghallják a pásztor hívogató és terelgető hangját.

Az alkalom végén Radosné Lengyel Anna köszöntötte a híveket, és a közelmúltban a Luther Kiadó gondozásában megjelent néhány kiadványra hívta fel a jelenlévők figyelmét.

Ezt követően terített asztaloknál friss kalács és házi töpörtyű kóstolása mellett folytatódhatott a beszélgetés.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben