„Gyere itt minden téged vár!” – Reménység istentisztelet Orosházán

Létrehozás: 2009. október 09., 13:12 Legutolsó módosítás: 2009. október 09., 13:25

Orosházán – Új kezdeményezés indult az Orosházi Evangélikus Egyházközségben: vasárnaponként egy úgynevezett Reménység istentiszteletére hívogatnak lelkészek és gyülekezeti tagok. – „Gyere itt minden téged vár!” A következő alkalom 2009. 10. 11-én vasárnap lesz 17 órától a Győry teremben.

„Gyere itt minden téged vár!” – Reménység istentisztelet Orosházán

Plakát: Bánki Horváth György

„Istennek hála, az első alkalmon (október 4-én) közel hetvenen voltunk együtt, remélem, hogy a létszám már csak nőni fog a következő időben – mondta Deák László, orosházi gazgató lelkész. – Annak külön örülök, hogy sok volt az ismeretlen arc!”

Az alkalom nevét K. Tóth Lászlónak köszönheti, aki az istentiszteletek zenei felelőse és vezetője is egyben.

„Kérésemre írt egy dalt erre az istentiszteletre, amely – zenében és szövegben – fantasztikusan kifejezi az istentiszteletek célját. Ez az ének először a kezdő istentiszteleten csendült fel és a következő alkalmon is ezzel fogunk indítani.” (Oldalunkról letölthető! – Reménység istentisztelet – „induló”  – a szerk.)

A lelkésztől azt is megtudtuk, hogy a reménység istentiszteletén minden alkalommal élő keresztény zene szól, alkalmanként különféle stílusokkal – dicsőítés, taizé, áthangszerelt énekeskönyvi vagy éppen Új Ének dalokkal. Az istentiszteleten a résztvevők körben ülnek és a lelkészek által tartott áhítatokat így meg is lehet beszélni.

***** 

Gyere itt minden téged vár.

A kör ma apró, de nincs határ.

Piciny a nyáj, de nagy a tér,

Hiszem, hogy Te vagy csak a remény!

 

Gyere itt minden téged vár!

Nyitott a kör és nincs határ.

Hitünk itt új életre kél,

Hiszem, hogy Te vagy ma a remény!

Fájlok
Linkek
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben