2009: Sztehlo-év

Létrehozás: 2008. december 31., 11:38 Legutolsó módosítás: 2008. december 31., 11:39

Budapest - Győr - Sztehlo Gábor, a templom- és parókiaépítő, gyülekezetszervező lelkész, az első magyarországi evangélikus népfőiskola alapítója, közel kétezer üldözött gyermek megmentője, a Gaudiopolisz megálmodója és megvalósítója, a fáradhatatlan diakóniai vezető 2009. szeptember 25-én lenne százéves. A Magyarországi Evangélikus Egyház a centenárium alkalmából Sztehlo-évként hirdeti meg a 2009-es esztendőt.

2009: Sztehlo-év

Sztehlo Gábor

Isten iránti hálával emlékezünk Sztehlo Gábor sokoldalú, kreatív, tágölelésű embermentő- és formáló szolgálatára, amely egyházunknak eddig még kellőképpen fel nem tárt értéke és elkötelező öröksége. A jubileumi év során pályázatok, kiadványok, konferenciák, ünnepi rendezvények segítenek közkinccsé tenni Sztehlo Gábor munkásságának ma is aktuális lelki-szellemi hagyatékát.

Az év kiemelkedő ünnepeként, a tervek szerint, szeptember 25-én, Sztehlo-szobor kerül leleplezésre Budapest szívében, a Deák téren. A Sztehlo-emlékmű felállítására közadakozást hirdetünk. Adományok a Sztehlo Gábor Alapítvány e célra nyitott számlájára fizethetők be: 10102086-14657200-01001007

Felhívjuk Gyülekezeteinket, hogy lehetőségük szerint, kapcsolódjanak be a Sztehlo-év ünneplésébe, amely reménységünk szerint egész egyházunk életét, ezen belül, különösen is diakóniai munkánk elkötelezettségét erősítheti és gazdagíthatja. Erre bátorít Szthelo Gábor hitvallása: „A kereszténység nem a dogmák, hanem a szeretet világa. Az élő, eleven, cselekvő szereteté.”

Erős vár a mi Istenünk!

Ittzés János, elnök püspök, dr. Fabiny Tamás, püspök, Gáncs Péter, püspök

Budapest - Győr, 2009. január l.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben