Két nagy múltú adventi hagyomány találkozik a Vörösmarty téren

Létrehozás: 2012. november 23., 23:49 Legutolsó módosítás: 2012. november 26., 09:53

Budapest – A budapesti karácsonyi vásár is csatlakozik az Ökumenikus Segélyszervezet országos jótékonysági akciójához. Már 2012. november 16-ától várják az önkéntesek a Vörösmarty téren található faházban a pénzadományokat, amelyekből a segélyszervezet szociális intézményein keresztül valódi segítség lesz: étel, otthon és esély a rászorulóknak. Forrás: segelyszervezet.hu, budapestinfo.hu

A budapesti karácsonyi vásár már a kezdetek óta biztosít helyet karitatív tevékenységet folytató szervezeteknekAdvent idején különösen fontos azoknak a rászorulóknak a támogatása, akiknek a karácsony is nélkülözve, ajándékok vagy akár otthon nélkül telik. 

A vásár szervezőjeként fontosnak tartjuk, hogy az ünnephez méltó élményt kínáljunk, gondolva azokra a látogatókra is, akik esetleg csak itt, nálunk élvezhetik a feldíszített karácsonyfa látványát vagy készíthetnek ajándékot ingyenesen. A vásárt több mint félmillió ember látogatja évente, jellemzően vásárlási szándékkal, ezért egy adományozási pont biztosításával lehetőséget kínálunk arra, hogy szeretteik ajándékain túl jótékony célokra is költhessenek. Ehhez azonban elengedhetetlen egy olyan erős üzenet, amely ösztönzi a társadalmi szolidaritást, ezért idén az Ökumenikus Segélyszervezet »szeretet.éhség.« mottóról és a tört mézeskalács szívről ismert akciójával működünk együtt annak érdekében, hogy a Vörösmarty téren minél több látogató csatlakozzon az adománygyűjtéshez”  mondta el Vitézy Zsófia, a budapesti karácsonyi vásárt szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1991 óta működik, immáron az ország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezeteként. A természeti csapások és ember okozta krízisek károsultjainak segítése mellett folyamatos szociális tevékenységének középpontjában a legszegényebb családok és gyermekek támogatása áll. 

Az adventi akció szimbóluma, a mézeskalács szív a Vörösmarty téren megelevenedik. A játszóházban a helyben sütött mézeskalács szíveket apró üzenetekkel díszíthetik a gyerekek, és fölajánlhatják őket a segélyszervezetnek, hogy aztán ezekkel, valamint a szolnoki családok átmeneti otthonának lakói által készített díszsüteményekkel hálálják meg az adományokat.

Az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi pénzadománygyűjtése december 2-án indul: az ünnepek alatt számos figyelemfelhívó és adománygyűjtő akcióval készülnek, hogy az ünnepi összefogásnak köszönhetően a segélyszervezet akkor is hatékonyan tudja segíteni a nélkülözőket és bajbajutottakat, amikor karácsony fényei már távolinak tűnnek. 

További információ: www.budapestinfo.hu/xmaswww.segelyszervezet.hu 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben