Gyertyagyújtás: az agyonvert hajléktalanra emlékeztek Bogláron

Létrehozás: 2012. november 12., 12:56 Legutolsó módosítás: 2012. november 12., 13:05

Balatonboglár – Közel kétszázan gyűltek össze, hogy emlékezzenek, arra a hajléktalanra, akit a balatonboglári vasútállomáson bántalmaztak, majd pár nap múlva elhunyt. Forrás: sonline.hu, szöveg: Márton László

„Mintha a világ legtermészetesebb dolga volna az, hogy megvernek egy hajléktalant és ő belehal. Itt tartunk ma?” – tette fel a kérdést a boglári állomásra szervezett megemlékezésen Czöndör István evangélikus lelkész, akit meglepett az eset után tapasztalt közöny és passzivitás.

Közel kétszázan gyűltek össze vasárnap kora este, hogy emlékezzenek Istvánra, arra a boglári hajléktalanra, akit nemrég bántalmaztak a Balaton-parti város vasútállomásán, majd pár napra rá a kórházban elhunyt.

Az első információk arról szóltak, hogy azért verték meg, mert egy megtámadott buszsofőr védelmére kelt, de azóta bebizonyosodott, hogy a két bűncselekmény időben és térben eltér egymástól. A hajléktalant a vasútállomás várójában verhették meg.

„A ma itt megjelentek Balatonboglár élő lelkiismerete” – hangsúlyozta a gyertyákat, mécseseket gyújtó tömeg előtt Czöndör István, a megemlékezés szervezője. Elmondta; nem véletlen, hogy Márton napján hívták emlékezni az embereket, hisz’ Szent Márton volt az, aki felkarolta az elesetteket, köpenyével takarta be a hajléktalant. 

A helyiek mellet sokan érkeztek a környező településekről is, hogy gyertyát, mécsest gyújtsanak ez elhunyt hajléktalan, emlékére.

További képek:
http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/gyertyagyujtas-az-agyonvert-hajlektalanra-emlekeztek-boglaron-470402 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben