A nagy Istennek zengett az ének! – Hálát adtak a megújult gyülekezeti teremért Aszódon

Létrehozás: 2011. december 13., 08:51 Legutolsó módosítás: 2011. december 16., 16:50

Aszód – 2011. december 11-én hálaadó istentiszteletet tartottak az aszódi evangélikus templomban, ahol a megújult gyülekezeti teremért adtak hálát a hívek. Az istentiszteleten dr. Fabiny Tamás püspök prédikált. Szöveg: evangelikus.hu, fotó: Kovács István

Az aszódi Falujárók úti gyülekezeti terem a vasárnap délutáni istentiszteletek helyszínéül szolgál hétről hétre a környéken lakó mintegy 15-20 idősebb testvér számára. Néhány hónappal ezelőtt Aszód várossal közösen megnyert pályázat alapján fogtak hozzá a helyi evangélikusok az épület és benne a gyülekezeti terem felújításához. Az önkormányzat vállalta a teljes külső rekonstrukciót, a gyülekezet pedig a belső felújítást finanszírozta.

A munkálatok 2011. november 30-án fejeződtek be, és december 11-én a hívek Istennek adtak hálát a megújult gyülekezeti teremért, és a város vezetésével együtt áldást kértek arra az épületre is, ahol szociális munka fog folyni.

A hálaadó istentiszteleten az Északi Egyházkerület püspöke, dr. Fabiny Tamás szolgált igehirdetéssel, majd ezt követően megáldotta a felújított épületet. Az istentisztelethez kapcsolódóan rövid közgyűlést tartottak, aztán pedig szeretetvendégségre került sor.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben