„Thanksgiving” és gospelkórus Sopronbánfalván

Létrehozás: 2012. november 27., 13:15 Legutolsó módosítás: 2012. november 27., 14:00

Sopronbánfalva – November 23-án immár harmadik alkalommal ünnepelték az amerikai hálaadást, az úgynevezett Thanksgivinget a sopronbánfalvi evangélikus templomban. Több dolog miatt is különleges ez az ünnep. Szöveg: Heinrichs Eszter

Egyrészt azért, mert Magyarországon nincs hagyománya. Másrészt azért, mert nem a lelkész vagy a gyülekezet kezdeményezte az ünnep meghonosítását Sopronbánfalván, hanem a Sopronban élő külföldiek, az úgynevezett „angol klub” törzsközönsége. Ők kerestek meg bennünket azzal,  hogy nagy öröm lenne számukra, ha Sopronban is (Sopronbánfalva egykor önálló település, ma Sopron kertvárosa) lennének angol nyelvű istentiszteletek. 2009 óta rendszeresen tartunk angol nyelven istentiszteletet, amelyen többnyire külföldiek vesznek részt, de jönnek egyetemisták, soproniak, sőt bánfalviak is.

Az angol istentiszteletek „gyöngyszeme” a Thanksgiving,  amelyet mindig ünnepi vacsora követ. Nem is akármilyen, hiszen tradicionális amerikai ételkülönlegességek kerülnek az asztalra: sült pulyka zelleres töltelékkel, édeskrumplipüré, kukoricakenyér, saláták és sok-sok sütemény.

Az idei év ünnepi hangulatát megkoronázta a balatonboglári Seven Houses gospelkórus szolgálata, akik hét órát utaztak azért, hogy kettőt velünk tölthessenek. Köszönjük nekik, hogy eljöttek közénk, és gyönyörű énekükkel feledhetetlenné tették az idei hálaadó istentiszteletet!

 

Következő angol istentiszteletünket „international Christmas”  címmel 2012. december 16-án, vasárnap délután tarjuk. 

 

(Képeket technikai okok miatt csak később tudunk mellékelni.)

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben