Milyen a „látásotok”? – Idén is találkoztak a Déli Evangélikus Egyházkerület vezetői

Létrehozás: 2012. november 10., 00:36 Legutolsó módosítás: 2023. február 08., 10:13

Budapest – Megtartotta a déli egyházmegyék elnökségével közös éves rendes munkavacsoráját a Déli Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatala. A 2012. november 8-án lezajlott eseményen a kerület vezetői a hosszabb távú tervekről is egyeztettek. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

A címben szereplő kérdést Gáncs Péter püspök tette fel a Déli Evangélikus Egyházkerület espereseinek és felügyelőinek azon az immár hagyományosan évente megrendezett munkavacsorán, ami a házigazda szavaival élve, „először munka, azután vacsora” volt.

Valóban, a családias hangulatú vacsorát komoly és mély együttgondolkodás előzte meg. Az új hatéves ciklus elején természetes, hogy a kerület vezetőit a hosszabb távú tervek, víziók, stratégiaalkotás – vagy ahogy a témaindítónak szánt Bill Hybels Légy bátor és vezess! című könyvéből a püspök idézte –, „látások, reménységek megosztása” adta a tárgyalás gerincét, amit idővel a kerületben különlegesen is aktuális oktatási és nevelésügyi törvény kérdései, különösen is az iskolalelkészek jogállásával kapcsolatos kérdések követtek. 

A komoly, de konstruktív hangulatban zajló tárgyalást egy jóval oldottabb vacsorai asztalközösség követte. Az est háziasszonyai, Gáncs Péterné Márti, Jóné Jutasi Angelika, Radosné Lengyel Anna és Szabóné Mátrai Marianna egy-egy finom fogással kedveskedtek a munkavacsora résztvevőinek.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben