„Légy bátor és vezess!” – Vezetőképzést és kerületi közgyűlést tartottak Zuglóban

Létrehozás: 2012. november 10., 12:11 Legutolsó módosítás: 2012. november 10., 12:57

Budapest – 2012. november 9-én a Déli Evangélikus Egyházkerület vezetősége vezetőképzési szemináriumon vehetett részt, amit kerületi közgyűlés követett. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

Két napon belül másodszor került az érdeklődés középpontjába Bill Hybels – Észak-Amerika egyik leglátogatottabb gyülekezetének a Willow Creek Community-nek lelkipásztora – könyve a keresztyén vezetésről, hiszen a „Légy Bátor és vezess!” című könyv alapján gondolkodott együtt a kerület egyházmegyéinek elnöksége a keresztyén vezetői értékekről, az esti munkavacsorán éppúgy, ahogy másnap az Evangélikus Hittudományi Egyetem tantermében. 

A Szabóné Mátrai Mariann által tartott szeminárium segítségével a kerület vezetői közösen rangsorolták azokat a tulajdonságokat, képességeket, amik a jó keresztyén vezetőt jellemzik. 

A déli kerület püspökhelyettese külön cikkben számol be hamarosan tapasztalatairól.

A délelőtti tanulást kerületi közgyűlés formájában a gyakorlati munka követte, immár a zuglói gyülekezeti teremben. A közgyűlés Radosné Lengyel Anna kerületi felügyelőasszony levezetésével elfogadta a kerület 2013-as munkatervét, majd meghallgatta Varga Márta az oktatási és nevelési osztály osztályvezetőjének beszámolóját az osztálya működéséről, valamint az oktatási intézményeket érintő változásokról. 

Az előadást Andorka Árpád felügyelő beszámolója követte, aki immár hagyományos előadásában a statisztikus tükrét tartotta a kerület vezetősége elé. 

A sok esetben elszomorító számadatokra reagálva Deák László hangsúlyozta a misszió fontosságát, a meglévő módszerek újragondolását. Az új kerületi missziói lelkész már egy közel véglegesre kidolgozott missziói stratégiával indul idén megkezdett szolgálatába. A kerületi közgyűlés a zsinati póttagok választásával lezárta az új ciklus tisztújítását.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben