A társkapcsolatok anomáliái - Előadássorozat a Házasság Hetében

— Felvéve: ,
Létrehozás: 2009. január 19., 16:37 Legutolsó módosítás: 2009. január 19., 16:37

Szerelem és házasság ellenáramlatok sodrában - Előadás sorozat a Házasság Hete keretében 2009. február 9-12-ig, 18 órai kezdettel. Helyszín: Az Ökumenikus Tanács épülete, 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 3. Előadó: Dr. Pálhegyi Ferenc

Esemény megnevezése:
  • MEÖT
  • Házasság Hete
Időpont: 2009. február 09., 18:00 meddig:
2009. február 12., 18:00
Helyszín: Budapest, MEÖT
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

A szingli-jelenség

 

A „majdnem-házasság” (élettársi kapcsolat)

 

Az azonos neműek „házassága”

 

A válás

 

Az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben… Krisztushoz (Ef 4, 15)

 

Az ember társas lény: életközege az emberi kapcsolat. Személyiségünk kiteljesedéséhez az önzés feladására és a társunk szükségleteinek figyelembe vételére van szükség. Ez évezredek óta legteljesebben az elkötelezett, életre szóló kapcsolatban: a házasságban valósulhat meg. Korunkban azonban veszélybe került a házasság intézménye, mert a közgondolkodást olyan eszmék fertőzik, amelyek a hűséget és az önzetlen szeretetet nem tekintik megóvásra érdemes értéknek.

A fenti előadások az emberi kapcsolatokat fenntartó és működtető értékek megóvását célozzák azok érdekében is, akiket ez az áramlat elsodort. A fenti témák mindegyikének kifejtésében nemcsak arról lesz szó, hogy az érintett jelenség miért „nem jó”, hanem arról is, hogy milyen kivezető utat mutat Isten Igéje a tárgyalt problémákból.

 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • iCalendar
  • vCalendar
  • Küldés levélben